Hívjon minket, segítünk!

D vitamin (2200 NE) 40 db, JutaVit

JUTAVIT
Legyen Ön az első vélemény író
Ára: 810 Ft

D-vitamin 2200NE

A D-vitamin nélkülözhetetlen alkotóeleme szervezetünk egészséges működésének, de jelenleg Magyarország lakosságának kb. 70%-a D-vitamin hiányban szenved.

INGYENES SZÁLLÍTÁS!

  • 20.000 Ft feletti megrendelés esetén a futárdíjat átvállaljuk!

JutaVit D vitamin gyerekeknek 2200NE, 30+10 tabletta

A D-vitamin nélkülözhetetlen alkotóeleme szervezetünk egészséges működésének, jelenleg Magyarország lakosságának kb: 70%-a D-vitamin hiányban szenved. Ma már több magyar, és mégtöbb külföldi orvoscsoport ajánlja az eddig elfogadott napi adag felemelését. Itt még nem egységesek a vélemények, mert itthon 1000-2000 NE az ajánlott napi mennyiség, viszont az EU-ban működő EFSA (http://www.efsa.europa.eu/) tudományos ügynökség szakemberei szerint ez az érték 17 év felett napi 4000 NE, amit 14 országban folytatott vizsgálat eredményeire alapoztak. (http://www.efsa.europa.eu/en/efsajournal/pub/2813.htm)

Az alábbi táblázatban az életkor szerinti D-vitamin javaslatokat láthatjuk:

 

Életkor csoportok

Tolerálható felső határ

0-12 hónapos csecsemők

25 µg/nap (1000 NE)

1-10 éveseknél

50 ug/nap (2000 NE)

11-17 éveseknél

100 ug/nap (4000 NE)

17+ felett

100 ug/nap (4000 NE)

Terhes - szoptatós nőknél

100 ug/nap (4000 NE)

Szervezetünkben a D-vitamin a napsütés hatására keletkezik a bőrben, legalább fél órányi nagy testfelületű napozás után, de ennél több napozás hatására akár 10000-20000 egység is szintetizálódhat. Viszont ha védjük a bőrünket sokfaktoros naptejekkel, a D-vitamin képződés nem jön létre, ugyan úgy, mint ha felöltözve sétálnánk a napon. Érdekes, hogy a melanoma (bőrrák) kialakulását a D-vitamin hiányra vezetik vissza.

A napsütésben levő UV-A sugarak nem termelnek D-vitamint, csak az UV-B sugárzás. Kutatók szerint e kettő sugárzás legoptimálisabb arányban a déli órákban van jelen (William Grant és Michael Hollick professzorok 2005.). Tehát, ha hihetünk a fenti adatoknak, akkor pont a fényvédő szerek, és a déli órákban tanácsolt árnyékba vonulás is segíthet nyáron kialakítani a D-vitamin hiányt. A szolárium sem pótolja s D-vitamint, mivel túlnyomórészt UV-A sugárzást tartalmaz.

Új dolog: kimutatták az influenza, nátha előfordulásánál, ahogy csökken a napsütéses órák mennyisége, úgy erősödik a fertőző légúti megbetegedések száma. Egyes kutatók szerint az influenza 1-3 nap alatt legyőzhető megemelt dózisú D-vitamin szedésével. Aki pedig nem szenved D-vitamin hiányban, annál szinte nem is jelentkezik az influenza.

 A D-vitamin hiány milyen betegségeket okozhat?

- inzulin termelődés csökkenése

- csökkent agyműködés

- Influenza, nátha

- reumás ízületi gyulladások

- csökken a májregeneráció

- a magzat tüdejének fejlődése csökken

- csontritkulás kockázata fokozódik

- inzulinfüggő cukorbetegség kialakulása fokozódik

- screlosis multiplex kialakulása fokozódik

- szívelégtelenség kialakulása, súlyosbodása fokozódik

- magas vérnyomás kockázata megnő

- érelmeszesedés kockázata megnő

- 14 féle rák kialakulásánál rizikótényező lehet, ebből az emlőráknál, vastagbéldaganatoknál, prosztataráknál bizonyítottan rizikófaktor (Egy 19 000 fős prosztatarák vizsgálatban, olyan fiatal férfiakban, akiknek vérében a szükséges D-vitamin mennyiségnek csak a fele volt kimutatható, a későbbiekben hatszor valószínűben fejlődött ki prosztatarák. Egy több évtizedes követéses vizsgálatban a vastagbélrák kockázata kétszeres volt az alacsony D-vitamin szintet mutatók körében. A D-vitamin hiány következtében kialakuló rákban óvatos becslések szerint is évente 20-30 000 ezer ember hal meg az USA-ban. Forrás: internet)

Mi tartalmaz D-vitamint?

Elsősorban a napsütés, de a táplálékból is felvehető: tojás, tengeri halak, máj, csukamájolaj. Például 20-40 db tojás fedezi 1 napi szükségletünket.

Mi fokozza a D-vitamin hiányt?

- vesebetegség

- májzsugor

- elégtelen táplálkozás

- napfény hiánya

- epeúti betegségek

- elhízás

- genetika

A D vitamin túladagolása:

A D-vitamin túladagolás rendkívűl ritkán fordulhat elő, mivel egésznapos napozás után 10000-20000NE képződik, legtöbb szakértő szerint 10 000 NE vagy ennél nagyobb adag hónapokig tartó szedésével fordulhat csak elő.

Naponta 1000 NE D-vitamin kevesebbe kerül, mint 20 forint, rákbetegnek lenni viszont sokkal többe kerül!

(A fenti adatokat publikus, mások számára is hozzáférhető weboldalak alapján állítom.)

Alkalmazása:

Napi 1 tablettát vízzel lenyelni. A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Kiszerelés:

40 tabletta = több mint egy havi adag

OÉTI által notifikált termék

Egységára:

20,25 Ft/tabletta

Vélemények

Még senki sem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Véleménye írásához bejelentkezés szükséges.
D vitamin (2200 NE) 40 db, JutaVit